Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting

CHPT 3

Wat doe je na je carriere als topwielrenner? David Millar wist het wel. Na jaren rondgereden te hebben als reclamezuil, lanceerde hij in 2017 in samenwerking met Castelli zijn eigen fietskledinglijn: Chapter 3, kortweg Chpt3. Het werd een elegante verzameling van liefdevol ontworpen chique wielerkleding die de nieuwste materiaaltechnologie combineert met een kleermakers elegantie. Het resultaat is het ultieme in zowel functionaliteit als presentatie.

Hij koos niet zomaar voor de naam Chpt3. De carrière van voormalig toprenner David Millar bestaat uit drie delen. Deel 1 is de start van zijn carrière, deel 2 de periode na zijn dopingschorsing. En deel 3, oftewel Chpt3, dat is de carrière die hij maakt met Chpt3 wielerkleding. Al sinds 2006, tijdens zijn carriere werkt Millar samen met Castelli in de zoektocht naar de beste fietskleding. Sneller, comfortabeler, lichter, naar alles werd gekeken. Toen zijn carrière toch echt ten einde kwam, wilde hij niet dat zijn opgedane kennis verloren ging. Bovendien wilde hij niet de gangbare fietskleding dragen. Dat idee vond hij maar niks.

Café

De collectie heeft de kwaliteit van Castelli maar met een chique design en een verfijnde afwerking. De gebruikte stoffen zijn comfortabel en mooi. De details van knoopjes en labeltjes tot en met de verpakking zijn om je vingers bij af te likken. De kleuren zijn rustig in de basis, de prints zijn stijlvol en kleurrijk waarbij het Rosso Fuoco, de voor Chpt3 herkenbare vuurrode kleur steeds terugkomt. Vanaf nu kun je dus als een echte heer de fiets opstappen. Voor fietsers die klaar zijn met schreeuwerige designs en zich van de rest willen onderscheiden. Een stijl die steeds meer gewaardeerd wordt onder wielrenners. Een stijl waarmee je gezien mag worden, ook als je na je ride het café instapt. 

Millar

Ex profwielrenner David Millar, geboren in 1977, specialiseerde zich in het tijdrijden. In 1997 werd hij profrenner bij Cofidis. Hij heeft verschillende overwinningen op zijn naam staan. Maar naast die overwinningen, kreeg hij ook een dopingschorsing van 2 jaar voor het gebruik van Epo. Na de schorsing keerde hij terug en ging nog een aantal jaar succesvol door. Tot hij in 2014 toch echt stopte als profrenner en voor de laatste keer in de remmen kneep.

ActualBikeWear

Wij zijn vereerd dat Millar in Nederland onze winkel uitkoos. We zijn verliefd op de collectie en als fietskledingspecialist adviseren wij u graag.

 

Chpt3-LookBook-Newspaper

Chpt3 tijdens EuroBike 2017

Chpt 3 Imagined by David Millar, Made by Castelli

Bekijk hier de Chpt3 collectie